20 Ağustos 2013 Salı

Fırında Patlıcan

Önce patlıcanların içi için beşamel sos hazırlıyoruz.

beşamel sos

2 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
2 yemek kaşığı (tepeleme) un
1,5 su bardağı süt

yapılışı

2 yemek kaşığı margarini tavaya alın ve ocağı en  kısık haline getirin.Margarin erimeye başlayınca unu ilave edin ve  kavurmaya başlayın. Un rengini çok hafif değiştirince  azar azar sütü ilave edin.Tüm  sütü eklediğinizde tuz ve biber ile tatlandırın. 


Daha sonra ikiye ayırdığımız patlıcanları tavada kızartıp ortalarına hazırladığımız beşamel sosunu koyuyoruz.Üzerine domates ve kaşar peyniri eklediğimiz patlıcanları kaşarlar eriyene kadar fırına atıyoruz.Afiyet olsun.....
Yorum Gönder