2 Ocak 2014 Perşembe

ZEBRA KEK



Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
Yumurta ile şekeri çırpın. Daha sonra süt, sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek bildiğimiz kek hamurunu oluşturun. Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve ayırdığınız hamurlardan birine kakaoyu ekleyin. Yağlanmış yuvarlak tepsinin tam ortasına hamurlardan sırayla 3 er yemek kaşığını dökün(3 yemek kaşığı kakaolu, 3 yemek kaşığı beyaz). Bu işlemi yaparken ara vermeyin.Daha önceden ısıtılmış fırında 160 derecede keki pişirin.
AFİYET OLSUN....
Yorum Gönder